Muziekvereniging "De Kleine Trompetter / Wilhelmina"

De geschiedenis begint in 1889 toen in Abbenbroek de Fanfare de Kleine Trompetter werd opgericht. Eind november van dat jaar begonnen de repetities met 14 leden. In 1908 werd in Heenvliet de fanfare Wilhelmina opgericht. Tijdens W.O.II werden de repetities gestaakt. De watersnoodramp van 1953 bezorgde beide verenigingen nogmaals tegenslag. In 1961 besloten beide verenigingen samen te gaan onder de huidige naam. Als thuishaven werd Abbenbroek gekozen. De vereniging bestaat uit een fanfare, met +/- 45 leden en een drumband met +/- 20 leden. Tevens worden leerlingen op blaasinstrument en slaginstrument bij de vereniging opgeleid.


Wat doet "De Kleine Trompetter / Wilhelmina"

De drumband van de KTW repeteert op maandagavond in het dorpshuis te Abbenbroek van 19.45 tot 21.00 uur. Ook krijgen leerlingen voor de drumband op deze avond les.
Op donderdagavond repeteert de fanfare in ditzelfde dorpshuis van 19.30 uur tot 21.30 uur. De leerlingen krijgen hier van eigen instructeurs op dezelfde avond les. Vrijwel alle instrumenten zijn in bruikleen van de vereniging te bespelen. Er is een instructeur voor saxofoon en een voor koperblaasinstrumenten.
Uit de leden is een muziekcommissie samengesteld die samen met de dirigent he trepertoire uitzoekt. De muziekkeuze varieert van pop tot klassiek en van filmmuziek tot een stevige mars.
Jaarlijks organiseren we een voorjaars- en een najaarsconcert, wisselend in een van de kernen van de gemeente Bernisse.
Verder geven we concerten op uitnodiging en werken we mee aan schoolconcerten. Ook treden we marcherend op tijdens koninginnedag, avondvierdaagse, openingen, Sinterklaas inhalen, etc.